ZpTown: КОВБАСА ДОМАШНЯ
Меню сайта


Рецепты блюд
Борщі [27]
Вареники [20]
Вироби із бисквітного тіста [13]
Вироби з дріжджового тіста [30]
Виробі з заварного тіста [9]
Галушки [12]
Гарячі рибні страви [24]
Заготівля грибів [7]
Заготівля м'яса [41]
Заготівля риби [12]
Закуски і страви з овочів [70]
Закуски і холодні страви з риби [18]
Із здобного і пісочного тіста [66]
Капусняки [5]
Консервування [108]
Ковбаси [9]
Мед, пиво, квас [27]
Настойки і наливки [42]
Інші напої [20]
Млинці і млинчики [28]
Молочні та борошняни закуски [5]
Підливи до страв [34]
Прянощі [53]
Солодкі консерви [79]
Страви з яловичини [80]
Страви з свинини [50]
Страви з баранини [19]
Страви з телятини [11]
Страви з кролятини [9]
Страви з птиці [29]
Страви з картоплі [35]
Страви з помідорів [8]
Страви з капусти [20]
Страви з баклажанів [6]
Страви з моркви [8]
Страви з кабачків [9]
Страви з перцю [6]
Страви із спаржі [3]
Страви з зелених бобових овочів [6]
Страви з шпинату [4]
Страви з гарбузів [6]
Страви із свіжої кукурудзи [2]
Страви з консервованих овочів [11]
Страви з грибів [16]
Страви з крупів [17]
Страви з бобових [7]
Страви з борошна [23]
Сушіння плодів [3]
Страви з сиру і яєць [57]
Солодкі страви [94]
Юшки [31]


Форма входа



Rambler's Top100



Наш опрос
Нападет ли Россия на континентальные регионы Украины?
Всего ответов: 53

Реализуем асбест цена подешевле.


Кулинарный рецепт


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.04.2014, 06:10
Главная » Кулинарные рецепты » Українська кухня » Ковбаси [ Добавить кулинарный рецепт ]
Поиск

КОВБАСА ДОМАШНЯ
17.08.2008, 07:35

КОВБАСИ

Ковбаса — страва, яка виготовлялася про запас. Ті робили, як правило, з свинини. Склавши кільцями, засмажували на сковороді у гарячій печі з обох боків. Готові ковбаси складали у горщики, заливали смальцем і ставили у прохолодне місце для тривалого зберігання. На заході України ковбаси не тільки смажили, але й коптили.

Як правило, ковбаси робили перед Різдвом, Великоднем. З ковбасами варили борщі й капусняки, тушкували капусту.

Ковбаси з мішаного фаршу (свинини і яловичини) на селі були менш поширені, бо, як правило, худобу забивали не одночасно.

Незважаючи на релігійну заборону вживати у їжу кров забитих тварин, улюбленою стравою українців була кров'янка — ковбаса із суміші сирої крові та недовареної гречаної крупи, засмажена у печі.

Домашні ковбаси готуються головним чином із свинини і сала, а також із субпродуктів, які одержують при забої свиней,— печінки, легень і крові. Готуючи ковбаси, треба звертати особливу увагу на підготовку кишок, обробку фаршу і начинювання ним кишок. Кишки після забою треба добре очистити, зняти весь зовнішній жир і промити в воді кілька разів. Потім розрізають кишки на частини, вивертають їх і ще кілька разів промивають. Після цього кишки заливають гарячою водою (але не окропом) і натирають сіллю. Воду міняють кілька разів, щоб кишки не мали неприємного запаху. Промиті кишки занурюють у холодну воду і тримають їх там близько доби.



Якщо кишки не використовують відразу ж після забою, їх треба засолити, тобто пересипати сіллю в дерев'яній або скляній посудиш і щільно накрити. Перед начинюванням кишки полощуть у теплій воді, обсушують, обтирають полотниною і перевіряють, чи вони цілі. Для цього один кінець кишки зав'язують ниткою, а в другий наливають воду і, надавлюючи на кишку, дивляться, чи не пропускає вона десь води. Поява краплини води на кишці свідчить про наявність розриву. Така кишка лопне при її начинянні або при варінні. Фарш треба якнайкраще перемішувати, оскільки від цього в значній мірі залежить смак ковбаси. Начиняти кишки фаршем можна руками, але найкраще для цього мати лійку — ріжок. При начинянні на вузький кінець ріжка надівають кишку, перев'язавши її кінець шпагатом, а через широкий — начиняють розтягнуту кишку. Найкраще для начиняння використовувати ручний шприц, який являє собою дерев'яну трубку з вузьким кінцем.

На вузький кінець надівають кишку, а в трубку накладають фарш, який видавлюють дерев'яною пробкою з ручкою. Для начиняння можна пристосувати м'ясорубку, зробивши наконечник, який нагвинчується на м'ясорубку замість кільця. Ножі і решітку треба зняти. Ковбаси можна коптити у димовій трубі печі. Дим, проходячи через трубу, обволікає ковбаси і прокопчує їх. Але такий спосіб коптіння незручний, тому доцільно влаштовувати біля димоходів особливі коптильні камери. Така камера з'єднується з димоходом довгими вузькими каналами. Одним нижнім каналом дим надходить у камеру, а в другий верхній — виходить з неї. Дим у камеру потрапляє після відкривання заслінки, розміщеної між каналами в димовій трубі.

КОВБАСА ДОМАШНЯ

Домашня ковбаса є найбільш поширеним видом ковбас, які виготовляють домашні господарки із свинини. Приготовляють її так. М'ясо і половину потрібного сала нарізують дрібними кусочками, а решту сала пропускають через м'ясорубку. У фарш кладуть розтертий або дрібно посічений часник, мелений чорний перець і солять. Потім все добре змішують, начиняють кишки і виносять в холодне місце або ставлять на лід на 5—6 годин, щоб м'ясо рівномірніше просолилось. Ковбасу смажать з салом і цибулею. Перед смаженням її в кількох місцях проколюють виделкою, щоб не полопалась кишка. Ковбасу можна також зварити і для тривалого зберігання залити в емальованій або керамічний посудині смальцем.

На 1 кг свинини — 400 г сала, 8 зубків часнику, 8 горошин чорного перцю, 2—З чайні ложки солі.

* Кулинарные рецепты






домашня ковбаса, рецепт

Copyright © 2009
Все права защищены. При любом использовании материала ссылка на сайт ZpTown обязательна

Категория: Ковбаси
Кулинарные рецепты: Українська кухня

Українська кухня -> Ковбаси



Важный совет:
Чтобы тесто было пышным, необходимо смешать все компоненты до однородной массы в начале замеса и только после этого добавить муку.

Таблица сопоставления веса некоторых продуктов с объёмом

парфюм donna




Новости СМИ
Погода, Новости, загрузка...