ZpTown: ЗАСОЛЮВАННЯ ПОМІДОРІВ
Меню сайта


Рецепты блюд
Борщі [27]
Вареники [20]
Вироби із бисквітного тіста [13]
Вироби з дріжджового тіста [30]
Виробі з заварного тіста [9]
Галушки [12]
Гарячі рибні страви [24]
Заготівля грибів [7]
Заготівля м'яса [41]
Заготівля риби [12]
Закуски і страви з овочів [70]
Закуски і холодні страви з риби [18]
Із здобного і пісочного тіста [66]
Капусняки [5]
Консервування [108]
Ковбаси [9]
Мед, пиво, квас [27]
Настойки і наливки [42]
Інші напої [20]
Млинці і млинчики [28]
Молочні та борошняни закуски [5]
Підливи до страв [34]
Прянощі [53]
Солодкі консерви [79]
Страви з яловичини [80]
Страви з свинини [50]
Страви з баранини [19]
Страви з телятини [11]
Страви з кролятини [9]
Страви з птиці [29]
Страви з картоплі [35]
Страви з помідорів [8]
Страви з капусти [20]
Страви з баклажанів [6]
Страви з моркви [8]
Страви з кабачків [9]
Страви з перцю [6]
Страви із спаржі [3]
Страви з зелених бобових овочів [6]
Страви з шпинату [4]
Страви з гарбузів [6]
Страви із свіжої кукурудзи [2]
Страви з консервованих овочів [11]
Страви з грибів [16]
Страви з крупів [17]
Страви з бобових [7]
Страви з борошна [23]
Сушіння плодів [3]
Страви з сиру і яєць [57]
Солодкі страви [94]
Юшки [31]


Форма входа



Rambler's Top100



Наш опрос
Вы приветствуете ввод российских войск в Украину?
Всего ответов: 107


Кулинарный рецепт


Приветствую Вас, Гость · RSS 25.04.2014, 06:55
Главная » Кулинарные рецепты » Українська кухня » Консервування [ Добавить кулинарный рецепт ]
Поиск

ЗАСОЛЮВАННЯ ПОМІДОРІВ
29.11.2008, 20:09

ЗАСОЛЮВАННЯ ПОМІДОРІВ

Помідори засолюють так само, як і огірки.

Солити найкраще помідори бурі (що почали червоніти) і рожеві. Можна також солити помідори червоні з щільним м'якушем. Зелені помідори можна солити теж, але вони менш цінні порівняно з бурими, рожевими й червоними. Для засолювання треба відібрати помідори цілі, без тріщин, не уражені хворобами, з щільним м'якушем і однорідні за ступенем достигання (бурі, рожеві або червоні). За розміром слід відбирати помідори дрібні або середні. Дуже хороші для засолювання помідори сливовидної форми — вони невеликі і мають щільний м'якуш. Відібрані помідори двічі добре промивають водою і приступають до засолювання. Попередньо треба підготувати бочку чи скляні балони і банки. Бочка для засолювання помідорів повинна мати місткість не більше 100 л, бо в більших бочках вони будуть м'ятися. Червоні помідори при засолюванні м'якшають, тому їх слід солити в невеликій тарі. Щоб солоні помідори були ароматніші і смачніші, до них при засолюванні додають прянощі з такого розрахунку (на кожні 10 кг підготовлених помідорів, г):

кропу свіжого (без грубих стебел)....................150
перцю стручкового гострого свіжого..................10
або сушеного....................................................2
листків селери, петрушки або естрагону.............50
листків хріну....................................................50
листків смородини............................................100

При відсутності листків смородини, селери, петрушки тощо, слід вдвічі збільшити кількість кропу. Кріп і естрагон слід класти в посудину цілими рослинами (не подрібненими), щоб уникнути проколювання помідорів. Укладені в посудину помідори і прянощі заливають доповна 4—5-процентним розчином солі (на 10 л води 400— 500 г солі).

Помідори вкладають у бочки і закупорюють так само, як і огірки. При засолюванні помідорів у скляних балонах їх прикривають і так залишають на 8—10 днів, поки пройде основний період бродіння і виділяться гази.

Потім, якщо з'явилась цвіль, її обережно знімають, доливають балони розсолом і щільно закупорюють їх широкими дерев'яними чопами або корками, обгорнутими кількома шарами марлі чи полотна. Закупорені балони рекомендується зверху залити смолою, парафіном або воском. Найзручніше і найпростіше банки герметично закривати жерстяними кришками, користуючись для цього ручною закочувальною машинкою. Зберігати помідори найкраще в холодному льоху або в коморі, однак треба стежити за тим, щоб температура не знижувалась там нижче 0°. Через ЗО днів після засолювання помідори готові для споживання.










Copyright © 2009
Все права защищены. При любом использовании материала ссылка на сайт ZpTown обязательна

Категория: Консервування
Кулинарные рецепты: Українська кухня

Українська кухня -> Консервування



Важный совет:
Сухие грибы нужно замочить на 2-3 часа перед варкой.

Таблица сопоставления веса некоторых продуктов с объёмом






Новости СМИ
Погода, Новости, загрузка...